četrtek, 9. februar 2012

Srečanje in slovo devete slovenske vlade

Predsednik vlade Borut Pahor se je danes poslovil od svoje ministrice in ministrov, državnih sekretark in sekretarjev ter drugih najožjih vladnih sodelavcev. Prvi del srečanja je bil delovni, drugi pa prijateljski pogovor ob kosilu, ki ga, kar je bilo značilno za to vlado, plačamo udeleženci sami.

V tej ekipi so nekateri preživeli ves mandat, drugi smo se priključili nekje vmes. Postali smo znanci, večinoma tudi prijatelji. Da je bilo obdobje stresno in kot se pove v političnem dialektu polno izzivov, se pozna po obrazih. Sedaj se naša pota razhajajo, nekateri se vračajo v profesuro ali na prejšnjo zaposlitev, drugi odhajamo v parlament, posamezniki pa si novo zaposlitev morajo ponovno poiskati. Ne bo jim lahko, saj večina javnosti ne želi razumeti, da v času, ko si na visoki državni funkciji, ni primerno, da že iščeš novo delovno mesto.

In sedaj se se vsem tem prijateljem, ki so mi pomagali v mnogih primerih, da mi je bilo lažje delovati, tudi javno iskreno zahvaljujem. Vesel bom, ko se ponovno srečamo in ob pitju kave sproščeno pogovorimo.

Sproščen pogovor vladne ekipe v odhodu

2 komentarja:

  1. Dejan lepa gesta. Ni pa po mojem bilo treba izključit medije, da so tako slabo reklamo naredili v poročilah. Par besed bi povedali pa bi bil volk sit, koza cela. Kaj misliš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vem, kaj je bilo to z mediji. Ko smo pričeli, so dosti snemali in fotografirali, ko sem pa odhajal, ni bilo nikjer nikogar.

      Izbriši