ponedeljek, 6. februar 2012

Slovo s slovensko čokolado

Danes zadnji kolegij ministra na MKGP v tej sestavi. Kolegij je bil sicer stalnica, z najožjimi sodelavci smo se srečali večinoma ob ponedeljkih med deveto in enajsto uro. Na kolegiju prisotni ljudje, ki so predstojniki služb, direktoratov in organov v sestavi. Dobri ljudje, ki jim kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in prehrana dosti pomenijo. Tukaj je potekala najpomembnejša koordinacija ministrstva, sprejemale so odločitve (verjamem, da večinoma dobre, hkrati pa tudi ne skrivam, da bi danes, s sedanjim znanjem in izkušnjami sprejeli tudi kakšno drugače) in poročalo o stvareh, ki jih vsi najbližji sodelavci ministra morajo poznati. Le tako smo namreč lahko delovali kot ekipa.

Z državno sekretarko Tanjo Strniša sva se dogovorila, da kolegiju pripraviva presenečenje. Da spečeva nekaj dobrot čez vikend za najožje sodelavce. Ne trdim, da sem mojster na tem področju, zato je bil zame to družinski projekt. In so nastale ocvirkove pogače, orehovi kiflji in mafini.

So pa tudi sodelavci pripravili veliko presenečenje. Sedem kilogram težko slovensko čokolado. In s tem pokazali, da so me v dobrem letu in pol dobro spoznali.


Tanja Strniša (levo) in Janja Kokolj Prošek (desno)

Kolegij zaseda, z leve: Janez, Jože, Saša, Polonca, Alojz, Branko, Ani in Tanja
Kolegij z desne: Marta, Janja, Simona, Sonja, Vida, Franc, Luka in Boštjan


Radovednost v domačem okolju
Je prava, je slovenska




1 komentar: