torek, 31. januar 2012

Stopam na pionirska pota

Pozdravljeni!

Stopam na pionirska pota, saj ustvarjam lastni blog. To je pobuda prijatelja na FB. Povedal je: če že skoraj vsak dan objaviš kakšno misel, zapiši to v spletni dnevnik. In moja današnja misel na FB je bila:

"Ministrica Ljubica Jelušič je danes v G.Radgoni podelila medalje za pogum petim teritorialcem in prostovoljcu, ki so leta 1991 tvegali svoje življenje. Imela je, kakor pač ona zna, topel domoljuben govor. Pomislil na dve stvari. Kako hiti življenje, saj je od takrat minilo že 21 let in da vsaj nekaj ur nočem poslušati, brati ali gledati stvari, ki bi nas naj razdvajale."

Naključnemu bralcu pa želim lep večer, Dejan

9 komentarjev:

  1. Dejan, čestitke za stopanje kot sam praviš na pionirsko pot. Vaja dela mojstra.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep večer tudi tebi! Taki dogodki bi naj združevali... sem se spomnila danes ob tej objavi, kako sem takrat z "brega" z drugega konca Apaške doline opazovala svetlobne "krogle" v mraku in poslušala prebijajoče odmeve strelov čez dolino. Z dlanmi sem tiščala na ušesa, ker enostavno ne prenesem pokov. Takrat komaj polnoletnica niti nisem razumela, zakaj je vse to potrebno. Smisel?:)Še danes ga ne vidim. Vem pa, da po naravnih zakonih ni "omejitev" in z radostjo "poganjam korenine" na narodnostno mešanenem območju. Temu rečem biotska raznovrstnost med ljudmi, ki lahko trajno živijo med seboj. Z občutkom to uspeva! Andrea

    OdgovoriIzbriši
  3. Dejan dobrodošel med blogerji. Blog je odlična stvar za artikulacijo idej, za objavljanje in hkrati arhiviranje. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljen Dejan. Dobra odločitev.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepa gesta v G. Radgoni. Sam večkrat pravim, da je veteran oseba, ki je leta 91, izpolnila svoj dolg do domovine in lepo je če mu domovina to tudi prizna. Ravno to so tudi dočakali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh kar nekaj težav imam, da si uredim prijavo. Upam, da mi je uspelo in nisem več Dugi.

      Izbriši
  6. Dobro vam gre na vseh področjih, redno spremljam vaše objave na FBju in podpiram vašo odločitev o Blogu. Vse dobro. Lp, tadej

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljam odločitev in pogum, da se spoprimete še z blogom. Jutri bo že rutina. Z veseljem spremljam vaše objave na fb, saj so tehtna in verodostojna informacija iz prve roke (in spodbuda za debato s sorodniki na drugem koncu Slovenije). Vse dobro.
    Cvetka M.

    OdgovoriIzbriši